Food

Chocolate and nut muffins | Шоколадно-ореховые маффины

Text in English below⇓


Сегодня хочу поделиться с вами очень простым и вкусным рецептом шоколадно-ореховых маффинов.

oD2eaQWGO4s

Давайте приступим!

Нам понадобится:

  • 250 г муки
  • 125 г сахара
  • 1,5 ч.л разрыхлителя
  • щепотка соли
  • 50 г сливочного масла
  • 100 г темного шоколада
  • 50 г орехов (какие больше всего любите)
  • 1 куриное яйцо
  • 250 мл молока
  1. Разогрейте предварительно духовку до 180 градусов.
  2. Смешайте муку, сахар, разрыхлитель и соль.
  3. Измельчите орехи в блендере в среднюю крошку, затем так же измельчите темный шоколад. Добавьте орехи и шоколад в мучную смесь и перемешайте.
  4. Растопите масло в кастрюльке на маленьком огне, дайте маслу остыть до комнатной температуры.
  5. Взбиваем отдельно масло, молоко и яйцо в пышную пену. Добавляем полученную смесь в сухие ингредиенты, и перемешиваем все до однородной массы.
  6. Наполнить заранее смазанную маслом формочку для маффинов тестом на 2/3 (можно так же использовать специальные бумажные капсулы для кексов). Выпекать при 180 С в течение 25-30 минут, в зависимости от духовки.

Из этого рецепта у меня получилось 20 маффинов, но так как формы у всех разные, то это количество может варьироваться. Я использую форму Pyrex, которая рассчитана на 12 маффинов, каждый диаметром 6,5 см.

7zjylv9KecQ

Приятного апетита! 🙂


Hi, guys!

Today I would like to share with you a very simple and delicious recipe of chocolate and nut muffins. So let’s get started!

The things you will need are:

  • 250 grams flour
  • 125 grams caster sugar
  • 1,5 teaspoon baking powder
  • pinch of salt
  • 50 grams of unsalted butter
  • 100 grams of dark chocolate
  • 50 grams of nuts (add the ones you prefer most)
  • 1 egg
  • 2,5 dl of milk
  1. Preheat the oven to 180 C.
  2. Mix the dry ingredients in a bowl (flour, baking powder, salt and sugar).
  3. Chop the nuts and chocolate (or simply put them in the blender), you will need middle-sized chunks. Add nuts and chocolate into dry ingredients and mix them together.
  4. Melt butter in a sauce pan at a very low heat, let the melted butter chill to the room temperature.
  5. In a separate bowl, mix together butter, egg and milk, and whisk until you get a very nice fluffy froth. Add your wet ingredients into dry and mix it well. Our batter is ready!
  6. Use cupcake liners or spray your muffin form with a baking spray. Fill 3/4 in each muffin cup.
  7. Bake at 180 C during 25-30 min. The time may vary from oven to oven, so watch carefully. When the muffins are golden brown, that means they are ready! 🙂

I got 20 muffins out of this batter, but this amount may vary depending on which muffin tray you are using. I use Pyrex muffin tray, which is for 12 cupcakes, 6,5 cm each in diameter.

Enjoy! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Chocolate and nut muffins | Шоколадно-ореховые маффины

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s